Barcelona opet u mreži odredišta Croatia Airlinesa

Barcelona, 9. lipnja 2009.

Danas je zrakoplovom Airbus A319 obavljen inauguracijski let Croatia Airlinesa, regionalnog člana udruge Star Alliance, između Zagreba i Barcelone. Tim je letom obilježeno ponovno uvođenje redovite međunarodne linije Croatia Airlinesa između glavnoga grada Hrvatske te modernoga turističkoga grada na Pirenejskom poluotoku, koji već više od 20. stoljeća intenzivno živi.

Prisjetimo se, zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivali su Zagreb i Barcelonu izravnim letovima u ljetnom redu letenja 1999. godine, jedanput na tjedan. U tom je razdoblju obavljeno 26 redovitih međunarodnih letova i prevezeno ukupno 1024 putnika.

- Veoma nam je drago što smo, poslije deset godina, obnovili letove Zagreb – Barcelona. Nadamo se da će zrakoplovi Croatia Airlinesa građanima Barcelone, kao i mnogim stanovnicima vaše zemlje, približiti prirodne, kulturne i povijesne ljepote hrvatskog dijela Mediterana. Uvjereni smo kako će izravne zračne veze, triput na tjedan, omogućiti još snažniju suradnju naših država u poslovnome smislu, kao i učvršćenje prijateljskih veza. Istodobno, uvođenje letova Zagreb – Barcelona smatramo dodatnim doprinosom Croatia Airlinesa razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske – rekao je Srećko Šimunović, izvršni direktor Croatia Airlinesa za marketing i nabavu na prigodnoj svečanosti u Zračnoj luci Barcelona.

Zagreb i Barcelona povezani su izravnim letovima hrvatske zrakoplovne tvrtke (međunarodna oznaka leta OU374/OU375) triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Iz Zagreba zrakoplov polijeće u 15 sati i 10 minuta, a dolazak je u Barcelonu u 17 sati i 15 minuta. Iz Barcelone je polazak u 18 sati i 10 minuta, a dolazak je u Zagreb u 20 sati i 5 minuta.

Povratne zrakoplovne karte za letove Zagreb – Barcelona mogu se kupiti na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com već od 134 eura (u cijenu su uključene sve pristojbe i Ticket Service Charge).

Croatia Airlines u povodu uvođenja nove linije nagrađuje članove programa Miles & More posebnom povlasticom – dvostrukim miljama tijekom prva tri mjeseca letenja na liniji Zagreb – Barcelona (do 9. rujna 2009.).

U floti Croatia Airlinesa deset je zrakoplova - četiri Airbusa A319, četiri Airbusa A320 i dva turboprop zrakoplova Dash 8-Q400. Ovog ljeta očekuje se isporuka još dva nova zrakoplova Dash 8-Q400.