Star Alliance nudi kružne tarife preko interneta

Frankfurt, 4. studenoga 2010.

Star Alliance, „the way the Earth Connects”, prvo je zrakoplovno udruženje koje prodaje višetarifne proizvode preko interneta. Osim tarife Round-the-World, sve kružne tarife Star Alliancea odsad se mogu rezervirati i kupiti na www.staralliance.com. Tako putnici mogu planirati putovanje iz svojeg doma od 0 do 24 sata tijekom cijele godine. Rezervacije se mogu obaviti bilo gdje u svijetu, a karte se automatski izdaju elektronski. Sustav za rezervacije trenutno je dostupan na engleskome i japanskom jeziku, a očekuje se uvođenje još nekoliko jezika.

- U današnjem svijetu prodaja preko interneta ključan je distribucijski kanal. Tarifni proizvodi našeg udruženja jedinstven su oblik istraživanja golemog broja odredišta, koje nude naše članice. Međutim, zbog složenosti tarifa pojedinih članica dosad nije bila moguća jednostavna automatika. Naše zadovoljstvo zbog toga je još veće jer, osim kružnih tarifa, odsad imamo i višestruke proizvode čija je rezervacija i kupnja dostupna preko interneta - rekao je Christopher Korenke, komercijalni potpredsjednik Star Alliancea.

Star Alliance nudi tri različite kružne tarife: Circle Asia, Circle North East i Circle Pacific, koje su osmišljene tako da olakšavaju putovanja u odredišta duž pacifičkog prstena i to u zrakoplovima različitih prijevoznika u članstvu Star Alliancea. Tarifa Circle Asia omogućuje putovanja jugoistočnom Azijom, sjevernom Azijom i jugozapadnim Pacifikom, a tarifa Circle North Asia vrijedi za putovanja Japanom, Korejom, kopnenom Kinom (uključujući Hong Kong i Macao). Putnici će najdalje stići ako se odluče za tarifu Circle Pacific, koja omogućava putovanje Azijom, Australijom, pacifičkom obalom Kanade i Sjedinjenim Američkim Državama. Klijenti odabiru odredišta unutar određene tarife i tako stvaraju personalizirani kružni plan puta. Cijena se izračunava prema ukupnoj prijeđenoj udaljenosti i razredu u kojemu se putuje, a putnicima su na raspolaganju prvi, poslovni i ekonomski razred. Putovanje mora početi i završiti u istoj zemlji. Sve pojedinosti o tarifama i uvjetima mogu se naći na www.staralliance.com.

Opcija rezervacije preko interneta nastavak je uspješnog uvođenja usluge Book & Fly prije godinu dana. Book & Fly klijentima omogućuje planiranje, rezervaciju i kupnju karata Round-the-World na stranici www.staralliance.com. Osim na engleskom, uslugom Book & Fly od početka ove godine može se koristiti i na japanskom jeziku.