Zbog zatvorenosti dijela zračnoga prostora na Hrvatskom, otkazani letovi Croatia Airlinesa za Split i Zadar

Zagreb, 9. svibnja 2010.

Zbog zatvorenosti dijela hrvatskoga zračnoga prostora, koja je uzrokovana ponovnim dolaskom vulkanskog pepela s Islanda i na područje Hrvatske, Croatia Airlines bio je prisiljen preusmjeriti današnja dva leta. Zbog nemogućnosti letenja u Zadar i Split, današnji let Zagreb – Zadar - Pula, planiran u 14 sati, obavit će se samo na relaciji Zagreb – Pula. Također let Zagreb – Split – Rim, koji je prema redu letenja planiran za 14.35 sati, obavit će se izravno na relaciji Zagreb – Rim (dakle, bez slijetanja u Splitu).

Putnicima za Zadar i Split, čiji su letovi otkazani, kompanija nudi mogućnost letenja na prvim sljedećim letovima prema tim odredištima, čim to bude moguće. U slučaju da otkažu putovanje, putnici imaju pravo na povrat iznosa karte.

Kompanija će o svim poremećajima u prometu izravno obavještavati putnike kao i hrvatsku javnost, a očekujemo da ćemo se s novim informacija o stanju u prometu obratiti priopćenjem poslije 20 sati. Više informacija o stanju prometa Croatia Airlinesa putnici mogu dobiti na internetskim stranicama tvrtke (www.croatiaairlines.com) i u Službi kontakt centra Croatia Airlinesa na telefon (0)1 – 66 76 555.